Data Management

Efficiënte dataverwerking

Elke organisatie wil graag op een efficiënte, veilige, overzichtelijke en goed gecontroleerde manier data uit diverse gegevensbronnen verzamelen, met elkaar combineren en integreren, aggregeren en tenslotte op een handige manier opslaan op een centrale plek waar elke afdeling van profiteren kan: een datawarehouse.
Zodat medewerkers door de hele organisatie heen deze data in snelle rapportages gepresenteerd kunnen krijgen. Waarbij gegarandeerd is dat iedereen met dezelfde onderliggende definities werkt en rapporten door eindgebruikers zelf op maat gesneden kunnen worden gemaakt. Dus ja: één versie van de waarheid, maar wel gezien door iemands persoonlijke bril.

Datakwaliteit belangrijk aspect

De kwaliteit van de data moet daarbij boven elke twijfel verheven zijn, dus processen die de data controleren, completeren en opschonen zijn daarbij onmisbaar. De impact van wijzigingen in zo’n datawarehouse-systeem moet snel kunnen worden vastgesteld en de wijzigingen zelf (het onderhoud) moeten snel en gemakkelijk kunnen worden doorgevoerd. Daarvoor is het nodig om zo’n systeem metadata-gedreven en modulair op te zetten en programmatuur zoveel mogelijk automatisch te laten genereren.

Zentys heeft de expertise en ervaring in huis om goed gestructureerde Data Management processen ook in uw organisatie te bouwen en toe te passen. Wij maken daarbij gebruik van SAS software.

Meer weten

Wilt u weten wat Zentys voor u kan betekenen op het gebied van Data Management, neemt u dan contact met ons op.