Risk management

Sinds de financiële crisis is Risk Management steeds belangrijker geworden. Banken en verzekeraars zijn verplicht inzage te geven in hun portfolio en het risico dat daarmee gepaard gaat (denk aan Basel en Solvency). SAS heeft in dit kader de afgelopen jaren een aantal oplossingen op de markt gebracht waarmee financiële instellingen aan deze rapportageverplichting kunnen voldoen. Door regelmatige updates bent u er van verzekerd dat u rapportages aan de laatste richtlijnen voldoen.

sas-riskmanagement-2        sas-riskmanagement-1

Als partner van SAS hebben wij diverse van deze oplossingen geïmplementeerd. Onze kracht hierbij ligt in het inrichten van het datawarehouse, dat de basis vormt van al deze oplossingen, de SAS Detail Data Store (DDS). Wij kennen dit datamodel zeer goed en helpen u graag met het inrichten ervan.

Een ander punt waarin wij sterk zijn is de exploitatie van de gegevens uit de oplossingen. Wij hebben een datamodel ontworpen dat er op geënt is de gegevens uit zowel het DDS (datawarehouse) als de Reporting Repository (hierin worden de berekende gegevens door de diverse oplossingen weggeschreven) binnen uw organisatie beschikbaar te maken. Dit datamodel sluit perfect aan op SAS Visual Analytics en de overige SAS BI tools. Hiermee stelt u zichzelf in staat om naast de externe rapportage verplichting, ook aan de interne rapportage behoefte te voldoen.

Meer weten

Wilt u weten wat Zentys voor u kan betekenen op het gebied van Risk Management, neemt u dan contact met ons op.